keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Talvirieha 2010 kilpailuohjeet

Eri lajien kilpailuohjeet ovat alla. Järjestäjillä on oikeus muuttaa sääntöjä ja viralliset ohjeet kerrotaankin ennen jokaista lajia.

Mäkihyppy

Harjoitukset ovat perjantai iltana, jolloin harjoitushyppyjen määrää ei ole rajoitettu. Kilpailua ennen sallitaan max 2 harjoitushyppyä. Kilpailussa hypätään 3 kierrosta, josta viimeinen käännetyssä järjstyksessä. 2 ensimmäistä hyppyä voi suorittaa vapaavalintaisessa järjestyksessä. Välineinä käytetään ainoastaan järjestäjän tarjoamia suksia, mutta toivomuksesta järjestäjät voivat antaa poikkeusluvan esim junioreille käyttää omia suksiaan. Mäki on HS 4.

Hassuin hyppy-kisa
Kisassa on jokaisella yksi suoritus. Hyppy tulee suorittaa järjestäjän tarjoamalla välineellä. Tuomarit esitellään ennen kilpailua ja tulokset julkaistaan illanvietossa. Tuomareiden antamista pisteistä ei voi valittaa. Tuomarit arvostelevat koko shown eli vauhdinoton, hypyn ja alastulon. He tekevät arvostelunsa kuitenkin vasta katsoessaan hypyt nauhalta eli mitään pisteitä tai arvosteluja ei tule kilpailun aikana. Ulkopuolista apua ei saa käyttää. Vaatetus on vapaa, mutta pakollinen.

Mäenlasku
Lasku suoritetaan rattikelkalla sekä pulkalla. Molemmilla lasketaan aluksi yksi lasku ja toisen näistä laskuista saa uusia, jos haluaa. Kelkan ja pulkan yhteisaika ratkaisee. Reitti saattaa olla eri kummallekin välineelle. Kaikki käyttävät samaa rattikelkkaa ja samaa pulkkaa. Mäenlaskussa ei sallita harjoituslaskuja.

Hiihto
Hiihto suoritetaan perinteisellä tyylillä. Matka on noin 4km ja reittinä toimii noin 1km mittainen lenkki joka kierretään 4 kertaa. Lähtö tapahtuu yhteislähdöllä.

Parisprintti
Parisprinttiin pääsevät mukaan vain hiihdossa maaliin päässeet. Parit muodostetaan huutojaoin niin, että hiihdossa viimeiseksi jäänyt saa valita parinsa ensin. Siitä sitten mennään eteenpäin niin, että seuraavana valitsee tokavika jne. Mikäli hiihtäjiä on pariton määrä eikä kukaan vapaaehtoisesti jättäydy pois parisprintistä, karsiutuu hiihdon hitain parisprintistä. Hiihto suoritetaan vapaalla tyylillä järjestäjän näyttämää reittiä pitkin. Matka on noin 100-200m, jonka jokainen hiihtää 3 kertaa. Parisprintissä on käytettävä samoja suksia kuin hiihdossa.

Yhteiskilpailu
Yhteiskilpailuun otetaan huomioon mäkihyppy, mäenlasku, hiihto ja parisprintti, joista 3 parhaan pisteet lasketaan. Yhteiskilpailun pisteet lasketaan vain niille, jotka ovat osallistuneet vähintään 3 lajiin. Pisteytys julkaistaan viimeistään avajaisissa. Pisteytyksen periaate on sijalukupisteet niiden kesken, jotka voivat olla mukana yhteiskilpailussa.

Tuomarineuvosto
Tuomarineuvostona toimivat kulloisenkin tilanteen mukaan 3 järjestäjää. Nämä valitaan joko arvalla tai sen mukaan, onko joku esteellinen toimimaan tuomarina. Tuomarineuvostoon voidaan valita myös joku muu riehaan osallistuva, jos kolmea esteetöntä tuomaria ei saada kokoon järjestäjistä (yht 5 järjestäjää). Järjestäjillä on oikeus muuttaa kilpailun sääntöjä esim osallistujamäärän vuoksi. Voimassa olevat säännöt kerrotaan aina ennen lajin alkua. Protestiaika päättyy 30min päästä siitä, kun viimeinen kilpailija on saapunut viimeisen lajin maaliin. Hassuin hyppy-kisan pisteytyksestä ei voi valittaa. Tuomarineuvosto antaa vastauksen protesteihin viimeistään keskiviikkoon mennessä.

Ei kommentteja: