torstai 10. helmikuuta 2011

Aamuhämärää maastontiedustelua

Illalla säädin sarastusvaloni herättämään klo 4.45. Ehtisin hyvin nukkua vielä 6h ennen seuraavan päivän epistolaa. Valo kirkastui ja linnunlauluun oli mukava(?) herätä. Kahvinkeitin päälle ja suihkuun. Nopea aamupala ja ulos kirpeään -15 asteen pakkaseen. Auto Jämsästä kohti talviriehan ympäristöä. Yllätyn kun muitakin liikkeellä näin aikaisin. Luulin voivani tutkia maastoa rauhassa. Pakkanen kiristyy mitä lähemmäksi ajan talviriehan kilpailukeskusta. Hiljennän mökin kohdalle. Pitäisi olla hakuvalo. Sen kuitenkin tiedostan, että pihassa ei jalkapalloa pelata. Ainakaan mökin ja tien välissä.

Jatkan ajamista kohti Mänttää. Holisevan kohdalla auton mittari näyttää -22,5. Rekkoja tulee vastaan. Mielessä oli ottaa aikaa mökiltä Mänttään, mutta muistan sen liian myöhään. Olen Mäntässä 5.50. Jos tähän aikaan on näin paljon elämää, niin se on pakko lähteä rieha-viikonloppuna tutustumaan paikallisiin ravitsemusliikkeisiin. Muistelen kuinka aikanaan kävimme reissulla Vilppulassa ravintolassa. Nyt kyseinen paikka ei ole auki. No ei me tänne asti riehassa tultaisikaan. Kurvaan pihaan juuri sopivasti 5.59.

Ilta 18.00. Olen taas Vilppulassa ja auton ratissa. Miltähän Mänttä näyttää näin ilta-aikaan. On melkein yhtä pimeää kuin aamullakin. Autoja ainakin on liikkeellä. Liikennevalotkin näyttävät punaista. Vihreä ja kaasutus kohti talviriehan mökkiä. Ajattelen matkalla, että kurvaan pihaan katsomaan tarkemmin. Mäntän tiellä on 70-nopeusrajoitus. Ahdistaa kun edellä oleva auto ajaa alle sen. Nyt on jo kaksi autoa edessä ja yksi takana. Mökkikin lähestyy. On pimeää. Nälkäkin on. Päätän jatkaa matkaa syömään ja jättää maastontiedustelun tähän tältä päivältä.

Ei kommentteja: